dimecres, de març 02, 2011

LANZAROTE 2006

Excursió a LANZAROTE

Del 20 al 27 de març del 2006

El passat 20 de març del 2006 un grup d’avis del Casal van anar a fer una estada d’una setmana a l’illa volcànica de Lanzarote.
Al arribar en l’hotel , ja ans van posar un braçalet de color vermell que indicava que érem hostatges amb la modalitat de tot inclòs.

La modalitat de tot inclòs era que apart de fer servir tots els serveis que disposava l’hotel, tenies durant tot el dia les begudes gratuïtes, el matí estan a la piscina hi havia un bar a disposició on podies demanar la beguda que volguessis, a mitja tarda hi havia unes safates amb tota classe d’entrepans, desprès de sopar podies demanar la beguda o licor que et vingués més a gust tot anava inclòs, també mereix una distinció el bufet obert que tenia l’hotel, disposava de una varietat molt gran de plats, tots amb una alta qualitat, com també una barbacoa on et cuinàvem al teu davant el que volies, apart també de les begudes, tot plegat tenies molt per escollir.
El primer dia d’estada, ja va venir una agencia de viatges local a oferir les excursions que es podien fer per la illa amb els seus preus. Ni havia de tot el dia en el que anava inclòs el dinar i d’altres de mig dia, et passàvem a recollir per l’hotel i et tornàvem una vegada acabada l’excursió.
Lanzarote es la illa de tot l’arxipèlag canari considerada la més volcànica, degut a la seva gran activitat, l’ultima va ser en el segle XVIII.
En l’agost del 1974 va ser declarat Parc Nacional de Tinamfaya, tota una extensió de terreny de més de 60 Km2, on es poden observar l’existència de 25 volcans, posats entremig de camps de lava solidificada, al costat d’aquesta regió es troba La Geria on es pot veure el treball que fa el pagès lanzarotenyo en aprofitar la humitat de la nit per mitja de un sistema únic en el mon i fer possible el cultiu de la vinya, produint uns vins del tipus malvasia acreditats a tot el país.
La primera excursió va ser a Lanzarote Sud, on as troba el Parc Nacional de Tinamfaya, que és la part més volcànica de l’illa, l’anada amb l’autocar era passar per un terreny fet amb la lava solidificada de la ultima erupció, semblava que estesis en un altre planeta tot el paisatge era negre en sense cap vestigi de vegetal, formant la lava capritxoses formes, fins arribar en un terreny on a pocs metres de profunditat la temperatura ja es de molts graus; primerament tocant el terra de la seva superfície ja la notaves calenta, o bé posant herba seca en un forat, de seguida sortia flama, i també tirant un cubell d’aigua per un tub i sortir vapor a molta força; en mig del Parc hi ha un restaurant on la cuina era un forat que sortia l’escalfor suficient per coure el menjar, després l’autocar ans porta en un lloc a fer el clàssic passeig, sobre un dromedari, després de organitzar-se amb la pujada dalt al dromedari, i quan tots estàvem asseguts, els animals un rere al altre ans van donar un llarg passeig pel desert de lava en mig de les rialles de tots.

El segon dia anem, cap Lanzarote nord, on hi ha més vegetació, aquet espai ha estat colonitzat per un gran nombre de especies vegetals majors, visitem el “Mirador del rio”, amb vistes de l’illa La Graciosa.
Per el subsòl d’aquells indrets hi ha un extens tub volcànic de 6 km de llargada que forma unes galeries turístiques anomenada la “Cueva de los Verdes”, on fem pel seu interior un llarg recorregut, baixem a més de quaranta metres i passegem per el seu interior gaudint de les diferents formes que ha format la lava al solidificar-se.
També visitem los Jameos del Agua on en el seu interior hi ha un gran Auditori on si fan tot tipus de concerts i actuacions.
Per la tarda visitem la “Fundación Cèsar Manrique”.
Cèsar Manrique era un famós, pintor, escultor, arquitecte i artista nascut a Lanzarote, que desprès de propagar la seva obra per tot el mon, va voler tornar als seus orígens i amb la col·laboració del Cabildo de Les Canàries, va ocupar tot un espai volcànic, on hi ha una edificació que està adaptada a les formes que va deixar la lava al solidificar-se, la casa està plena de sales amb pintures i objectes de gran valor, també cal destacar els jardins i plantes exòtiques del seu exterior.
El tercer dia, excursió a l’illa “La Graciosa”, fent un creuer navegant per tot el seu entorn i visita posterior a aquesta petita illa.
El quart dia, també de creuer fins a l’illa Fuerteventura, aquesta illa està plena turisme, i la seva fesomia es d’una illa normal, on només as viu de cara el turisme amb les seves platges t tendes plenes de records.
El quint dia, vida d’hotel i gaudir de les seves variades instal·lacions, passejada pels seus voltants, on hi ha, molt a prop de l’hotel una residencia oficial molt ben custodiada, que de tant en tant es ocupada per membres de la reialesa o caps del govern central.
El sext dia anada a la seva capital Arrecife, visita al tradicional “mercadillo” que hi ha a totes les ciutats d’Espanya, a comprar be de preu, algun record per la família.
Una menció apart mereix l’hotel de quatre estrelles, van estar amb la modalitat “tot inclòs”, i va ser una experiència nova doncs tenies tots els serveis interiors de l’hotel pagats, les instal·lacions , el servei, la neteja, i principalment el menjar, també l’equip d’animació era molt agradable, tot va ser a plena satisfacció.
Cada nit, apart de ball amb musica en viu, hi havia un espectacle diferent, alguns d’ells amb participació dels clients del hotel, el nostre grup, també va col·laborà amb la participació de la Rosa i Generosa en el ball de saló, i d’en Joan Urbano en el Karaoke, que van fer notables actuacions animats per la resta dels components del grup.
Els desplaçaments a Lanzarote, tant de l’anada com de la tornada van ser bons, o sigui que as va gaudir de una estada a l’illa canària molt bona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada