dimarts, d’octubre 19, 2010

SELVA NEGRA-ALSACIA 1999

SELVA NEGRA 1999
Del 27 de setembre al 5 d’octubre del 1999

Sortim de Castellar a les sis i mitja del matí en direcció a Françe. A la població de montelimar parem a dinar en la fonda Relais de l’Emperador, cèlebre per els personatges que han passat per allà com en Napoleó, Churchill, General De Gaulle i d’altres. Desprès ans dirigim cap a la ciutat de DIJON on ans allotgen, al acabar el sopar passejada per la ciutat veient el Palau Ducal, les esglésies de Sant Martí i la de Nostre Senyora. Un cop ja descansats de tantes hores assentats d’autocar ans retirem a dormir.
Dimarts, 28 setembre

Sortida a primera hora del matí i per autopista ans dirigim cap a COLMAR, allà pugem en un petit trenet turístic amb el que recorrem tota la ciutat anomenada “Petit Venise” per els canals que té, allà ans quedem a dinar en el restaurant Le maison e les Tettes on ans donen per menjar el famós “Choucrut” una especie de col fermentada. Per la tarda ans endinsem cap a la regió de ALSACIA en mig de grans extensions de vinya, parem en el poblet de RIQUEWIHR on hi ha casses molt antigues del segle XVI i continuem cap el castell de KOENIGSBOURG del segle XV situat a 700 metres d’altitud des de on es veu una gran vista panoràmica de la vall del Rhin, el castell anat passant varies vegades de mans entre els francesos i els alemanys, una simpàtica guia ans explica com vivien tant els amos com els servidors del castell. Seguidament ja ans dirigim cap a FREIBOURG capital de la SELVA NEGRA.
Dimecres, 29 setembre
El matí visitem un museu l’aire lliure on veiem les típiques casses de la Selva Negra, on ans donen compte de com se les enginyàvem per viure a la mateixa casa amb els animals i poder-la tenir calenta, la manera de tenir energia ja que el hivern era molt cru, també visitem els graners, les carboneres i les típiques capelles. A continuació ans dirigem a TRIBERG on hi han les cascades del mateix nom i l’aigua cau de uns 160 metres, d’allà anem al pobla de FURTWANGEN on hi ha el Museu Alemany de Rellotges, on hi ha recollits una gran quantitat de rellotges de totes les èpoques, allà veien com es fabriquen els famosos rellotges de “Cucut”.
Dijous,30 setembre
Despres de esmorzar tornem cap a Françe travessant el anometat “Pont d’Europa” per dirigir-nos cap STRASBOURG on hi ha el Parlament Europeo, allà ans espera un guia espanyol molt amable que ans acompanya i explica totes les funcions i com es desenvolupant les reunions que tenen lloc en el seu recinte, cal remarcar que el carrer principal te 200 metres de llarg amb molts pisos a cada costat, amb uns grans passadissos on hi ha els despatxos de les diferents delegacions. En una sala de juntes ans passen un vídeo sobre l’euro i les seves avantatges, després passem al hemicicle (que encara es te d’inaugurar), que es un espai molt gran on hi instal·lat la presidència, amb la tribuna d’oradors, 700 cadires per les diferents delegacions, axis com unes llotges pels traductors i a cada costat uns marcadors electrònics per les votacions i en part superior cadires per la premsa i públic en general. Tot l’edifici te varies hectàrees i està tot recobert de vidre.
Desprès fem un recorregut per la ciutat, al primer visitem la Catedral que té 130 metres d’altitud amb un rosetó de 10 metres de diàmetre, també posseeix un enorme rellotge astronòmic on està ple de figures que a cada hora es mouen.
Degut a que la visita al parlament ha estat molt llarga el recorregut previst en barca la fem desprès de dinar, amb ella recorrem tota la seva part antiga mentre van explicant les característiques per on anem passant, per fer el recorregut tenim que salvar diferents nivells que te el canal, ho fem per mitja d’unes rescloses. Sortim d’Alsàcia i retornem a Alemanys on tenim l’hotel.
Divendres 1 octubre
A primera ans dirigim cap al sud fins arribar al LLAC CONSTANZA, visitem la “Illa de Mainau” on degut al seu suau clima si troben tot tipus plantes i d’arbres, inclòs els tropicals, també s’han diu l’illa de les flors per la gran quantitat de flors que hi ha, formant inclòs figures, també tenen uns hivernacles on crien papallones de totes classes que volten lliurament junt amb els visitants, aquí hi passem el matí per la tarda ans endinsem cap a Suiza per visitar Stein am Rhein bonica població on des de fa segles conserven intactes les pintures en la façana de les seves cases, allà fem la foto del grup. Seguidament ans traslladem a un dels escenaris més coneguts d’Europa Les cascades del Rin on hi ha una escala feta sobre la pedra al costat de la cascada que et permet casi tocar l’aigua i baixar fins la part inferior de la cascada amb una panoràmica bellíssima que es veu caure l’aigua de una alçada de 23 metres en mig de roques gastades per el pas del temps. Seguidament tornen a FREIBOURG on tenim l’hotel.
Dissabte, 2 octubre
Al matí passegem per la ciutat de FREIBOURG que con una de les seves característiques son uns canelons que van pel carrer plens d’aigua neta on antigament els artesans la feien servir per tenir aigua en les cases i també per apagar foc quan es produïa algun incendi cosa bastant freqüent ja que les cases eren de fusta, visitem la Catedral que es una de les més boniques d’Alemanya, en el seu exterior hi havia un petit mercat on els pagesos de la SELVA NEGRA venien els seus variats productes.
La SELVA NEGRA es una extensió de terreny molt fèrtil situat al mig d’Europa que fa frontera entre França i Alemanya, el seu nom ve dels romans que descrivien aquelles terres com a terrenys foscos, perquè els seus camins anaven pel mig de avets molt espessos i alts que no deixàvem entrà la llum, la capital de tota aquesta franja de terreny es FREIBOURG, i allà els pagesos portaven i venien les seves collites. Desprès de recorre diferents llocs típics de la ciutat anem cap el restaurant a dinar per postres ans donen la famós pastis típic d’aquells indrets que consisteix amb pa de pessic en nata i xocolata, molt bo. Per la tarda ans dirigim al Llac Titisee on està ple de tendes per comprar qualsevol records que faci referència aquelles terres. La tornada amb l’autocar al hotel la fem per la part alta d’aquesta manera, hem recorregut casi tota la SELVA NEGRA. Encara desprès de sopar tots junts anem a una típica cerveseria on ells mateixos produeixen la cervesa i allà hi han cants i molta alegria que es contagia a tots els presents.
Diumenge, 3 octubre
Sortim d’Alemanya hi anem cap a Suiza, la primera ciutat que visitem es la seva capital BERNA, parem per veure els ossos símbol de la ciutat, desprès passem pel carrer Kramgassetot tota porxada amb fonts monumentals al mig del carrer i plana d’aparadors sota els porxos que en aquell dia plujos ans va anar molt be, desprès amb l’autocar varen fer un recorregut per la ciutat veien la seva Catedral, el rellotge astronòmic i jardins. Tot seguit ans dirigim cap a LAUSANE on visitem el Museu Olímpic en la que hi ha totes les banderes dels diferents països i moltes fotografies grans d’atletes olímpics famosos. Dinen en un restaurant al mig de la ciutat, per la tarda ans dirigim cap a GINEBRA o veiem l’antic Ajuntament, el famós rellotge de les flors, el mur de la reforma amb les estàtues de CALVIN, FAREL i KNOX, l’església ortodoxa Ruse i el naixement del riu Roina i tot bordejant el Llac Leman veiem la segona sede de LAS NACIONS UNIDES.
Dilluns, 4 octubre
Sortida de bon matí de Suiza amb direcció a França passem per les poblacions de CHAMBERY, GRENOBLE i VALENCE fins enllaçar amb l’autopista del sol, que ans porta cap el sud. En plena regió de la CAMARGA abandonem l’autopista per dirigir-nos a Aigües Mortes, on fem el dinar extraordinari de peix i marisc. Aigües Mortes es una ciutat històrica, durant el segle XIII va ser el principal port de França, d’allà sortien les expedicions per les creuades cap a Terra Santa, que estaven comandades per el rei Sant Lluis, que hi va viure varis anys i a ell es deu la seva construcció i fortificació, destaca la seva antiga església, al costat amb la plaça major on hi ha una gran estàtua del rei Lluis, es conserven els canals que connecten amb el mar. Després de dinar directes cap a ESPANYA per dirigir-nos cap a CASTELLAR on arriben bastant cansats cap a les nou del vespre, amb el record de haver fet un viatge extraordinari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada